Om området

Trysil ligger midt i hjertet af Skandinavien. Godt 200 km fra Oslo, 770 km fra København og tæt ved den svenske grænse.

Trysilfjeldet er Skandinaviens største alpinanlæg og et af de mest snesikre. Her er over 70 km skiløb på 3 sider af fjeldet. De højeste pister starter i 1100 meter og har en faldhøjde på 685 så der er masser at køre på - uanset om i er til de stejle ture fra toppen eller vil hygge jer med børnene længere nede i skoven.

Trysil består af fire sammenhængende skiområder. Skihytta på sydsiden med røde, blå og grønne bakker. Høgegga med sorte bakker, på nordsiden Høyfjelssenteret med mange grønne bakker og Turistcenteret med brede pister, stort børneområde og en af Norges bedste terrænparker med masser af hop, rails m.m. En Blå park til de lidt mindre øvede og Familieparken hvor de ynste og/eller mindst øvede kan prøve kræfter med hop og rails.

Snehytten ligger nedenfor den nye toplift Skihyttaekspressen hvorfra du hurtigt kan komme til alle sider af fjeldet.

I Trysil kan du stå på ski eller snowboard, fra starten af november til slutningen af april. Er du a-menneske kan du få fjeldet og den glinsende uberørte sne helt for dig selv - fra februar til april er der nemlig “morning skiing” fra kl. 7. Er du snarere en natteravn kan du flere dage køre helt til kl. 20 og gå direkte til afterskiing på et af fjeldets 16 spisesteder og barer.

Trysil er ikke kun et paradis om vinteren - om sommeren er det blevet det helt store cykelsted med fantastiske anlagte stier både til de helt små og til dem der vil have udfordringer på mountainbiken. Du selvfølgelig også både vandre, klatre, ride, fiske, white-water rafte, gå på jagt, sejle kano, spille golf og nyde naturen. Det ene udelukker ikke det andet - om sommeren er vores hytter nemlig billigere så de fleste kan være med.

Læs mere om Trysil på trysil.com

Ski-og snowboardleje og service fåes også hos Trysil Skishop: skishop.no

Kørselsvejledning

GPS koordinater: N61*18.039  EO12*12.394

Men brug også kørselsvejledningen for nogle GPS viser af meget små veje over Vestby og andre gennem det gamle hytteområde hvor vejen ikke er gennemgående. Snehytten og Snefnuggen ligger i 750 m. højde på Trysilfjelder Syd - under Skihytta i Ugla hyttegrend nr. 957.

Når i kommer til Trysil af vej  25/26 fra Elverum skal i følge skiltene mod Trysilfjeldet Syd. Kort efter Shell tanken drejes til venstre op ad fjeldet. Ved rundkørslen tag 3. vej ud og følg Vestbyvegen op ad fjeldet. Efter nogle kilometer kommer et stort skit mod Hytteområdet og Skihytta. Der er en bom ind til hytteområdet. Betal 30 Nkr - med betalingskort - ved bommen 1. gang - der ligger bomkort i hytten til brug under opholdet. Følg så Fjellvegen gennem hytteområdet. Drej til venstre ved skiltet med Hytteområde 6 Ugla hyttegrend. Følg vejen til venstre og hytterne ligger lige fremme. Turen er ikke meget stejl og kan for det meste klares uden snekæder i almindelig bil, men tag kæder med hvis der skulle være glatte veje.

I kan fra december 2019 også flyve til Trysil: scandinavianmountains.se

 

 

SKI IND - SKI UD

 

Ski ind

Book Snehytten

Er du klar til at booke en dejlig ferie lige midt i skandinaviens største alpinanlæg, og noget af den smukkeste natur?

helleogthomas

Ud:

Rød linie - bedst på ski, der er lidt flade stykker

Ski af vejen eller lige bag nabohuset (fra Snehytten) ud til transportløjpen og ca. 500 m til trækliften ved Håvi. Så kan i komme op til Skihytta-expressen

Blå linje - bedst på ski, der er lidt flade stykker

Fortsæt forbi Håviliften og ad transportløjpen helt ned til stoleliftene ved Turistcenteret.

 

Lilla linje - bedst for snowboard, du skal gå ca. 300 m

Gå op til transportløjpen ved røret under Fjeldveien og følg løjpen. Så er du hurtigt på bakke 13 der fører til stoleliftene ved Turistcenteret.

 

Hjem

Grøn linje. Tag fra Skihytta eller tag stoleliftene T1 eller T2 og kør mod Skihytta. Drej over vejen ved liften Skihyttaexpressen og trækliften S4 og følg transportløjpen. Drej ind til vejen før hytte 959 og følg vejen ned eller kør på tværs når bakken bliver stejlere og kør direkte ned til indgangen af Snehytten eller kør forbi naboen 958 og gå tilbage af vejen.